Bannerbilde

Travelt på prosjektsiden

Travelt på prosjektsiden

I fabrikken til Multiblokk kjøres det to skift for tiden. Det er tidlig på året for et så høyt tempo.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  26 februar 2019

– Årsaken er blant annet mildværet, forteller daglig leder Rune Egeland.

Selskapet har fått avtaler om flere større prosjekt i det siste. Et pågående prosjekt på Karmsund havn, om  leveranse av 26 000 kvadratmeter Multiloc er i ferd med å bli avsluttet, og nye er på gang. Blant annet har bedriften fått gode signaler om leveranse til neste byggetrinn på Karmsund, som er like om hjørnet.

– Takket være vårværet har entreprenører fått starte tidligere enn vanlig. Derfor kjører vi to skift tidligere på året nå enn vi har gjort før, beskriver han.

Multiloc industristeinen som før jul ble kjørt til Karmsund havn for å være klar til legging i februar. Nå er oppdraget blitt utvidet.

Belegningsstein, lastebil og blå himmel, kan det bli bedre? Multiblokk produserer med to skift fra mandag til og med torsdag. Bedriften har mulighet til å produsere 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Så selv om innsatsen er høy, er betongvareprodusenten fortsatt et stykke fra å nærme seg kapasitetsgrensen.

– I herdekammeret vårt er det plass til ca. en fotballbane med belegningsstein. Så vi har mye å gå på  sier Egeland og smiler.

Veiarbeid som har berørt tilkjørselen og uteområdet, har en lengre periode gitt utfordringer. Nå ser en slutten på dette,  og det er bra nå er den virkelig travle våren like om hjørnet.

Plaza i ny parkeringskjeller

Til leilighetsprosjekt Stadion Terrasse i Haugesund begynte Multiblokk forleden å levere 1350 kvadratmeter Plaza, på oppdrag av Lintho Steinmiljø AS. Den anvendelige betongsteinen skal legges i en parkeringskjeller.

Lintho Steinmiljøs oppdragsgiver er A. Utvik AS, som nå velger Plaza-dekket for andre gang. Det forrige ligger rett over veien og heter Hollenderhaugen.

Plaza ble valgt fordi Plaza er ideelt når estetikk og tekniske egenskaper skal kombineres i et solid dekke.

Betongsteinen Plaza er ideel bant annet i parkeringsgarasjer. Den lyse steinen hever kvaliteten, steinen er rask å legge og arbeidet kan gjøres etter at taket er lagt. Her fra garasjen i Lurabyen i Sandnes.

Maskinoperatørene Ole Omland og Håvard Hobberstad på dagskiftet forleden.

Nystøpt belegningsstein på vei til herdekammeret.


Maskinoperatør Ole Omland står på et brett rykende fersk belegningsstein. Bildet er tatt minutter etter at betongen ble fylt i formene.

I Multiblokks herdekammer ligger produktene i reoler i omlag et døgn.

Nystøpte produkter fraktes direkte til herdekammeret, derfra kjøres de via en fullautomatisert linje til pallering og eventuelt pakking med plast.