Bannerbilde

Uterom fulle av muligheter

Uterom fulle av muligheter

Multiblokks katalog for hageåret 2019 er ute, og den er propp full av produkter som åpner for nettopp dette; at den enkelte skal få rikelig med muligheter til å forme sitt eget uterom.

Det viktigste for utformingen av hager er hageeiernes ønsker. Størrelsen betyr selvfølgelig noe, men også små hager kan gi stor trivsel.

Senvinteren er en utmerket anledning til å sitte inne og planlegge for sommertrivsel ute. Nå har også gartnere og hagedesignere bedre tid til å prate og gi gode råd, det samme har fagfolkene som selger betongprodukter for hagebruk. Ett tips; grip anledningen!

Enten hagen er stor eller liten, ny eller veletablert, kan det være lurt å starte med å ta en titt på bilder og andre hager. La deg inspirere!

Når du finner noe du liker bør du reflektere over dette; hva var det du likte ved denne hagen eller dette motivet? Start der, og bruk det som utgangspunkt for hva du vil ha. Det kan være enklere å oppfylle drømmen enn du kanskje tror.

Det finnes mennesker som gleder seg til å arbeide i hagen, og som egentlig ikke ønsker å reise hjemmefra sommerstid, fordi de trives aller best ved å være i og jobbe i sitt eget lille paradis.

Andre, kanskje de fleste av oss, ønsker et trivelig uterom som er mest mulig vedlikeholdsfritt.

Valget av Multiblokks belegningsstein Multimix Struktur Flammet var helt bevisst. Dette var steinen familien ønsket i hagen sin, og det har de ikke angret.

Denne hagen ble utformet nett opp med det formålet; mest mulig trivsel, minst mulig arbeid. Her har de fjernet alt som krever mye vedlikehold. Eierne har fått reist et bygg for å skjerme mot vinden, erstattet plenen med kunstgress og fått lagt mye belegningsstein.

– Vi har aldri brukt hagen så mye som vi gjør nå. Vi har fått en helt ny tilværelse, og en helt ny hage å være i. Det er deilig å kunne slappe av ute, og dette har virkelig vært vellykket. Tidligere var det alltid ett eller annet en skulle ha gjort, men nå er det bare å nyte hagen ett hundre prosent. Vi ville aldri vært dette foruten, innsatsen er verdt hver krone, fortalte eieren i ettertid.

Sted å sitte sammen

Samlingsplasser er blant elementene de fleste ønsker utendørs. Et lunt sted med plass til stoler og bord, en grill og kanskje til og med et utekjøkken. Tenso Multimur er en betongstein Multiblokk har utviklet nettopp for det. Med Tenso Multimur kan du bygge både kjøkken, levegger og blomsterkasser. Ønsker du mer tradisjonell utforming kan du bruke våre forskalingsblokker eller Kubbemur. Her er våre mur-produkt.

Tenso Multimur egner seg blant annet til å bygge lekre og praktiske utekjøkken!

Utekjøkken med fullt sortiment, alt av Kubbemur Utromlet fra Multiblokk.Bruk gjerne betongblokker til benker, kjøkkenbenker, grillfundament og bordunderstell.

Mer vedlikeholdsvennlige møbler får du knapt, ikke blåser de overende i vinden heller!


Inngangspartiet er det første som møter deg og gjestene dine. Spesielt i små hager kan det med fordel benyttes til flere formål. Skap gjerne en skjermet krok med sitteplass og beplantning. Et godt betonggulv og et vedlikeholdsvennlig gjerde vil spare deg for arbeid, samtidig som det hever kvaliteten på uteplassen - og verdien på huset, for den som er opptatt av slikt.

Forskalingsblokk og belegningsstein gir en trivelig og praktisk forhage.Et slikt hagerom kan en faktisk bygge på forholdsvis kort tid. Så er det bare å sette seg og nyte.


Tips for enklere vedlikehold;

Heller i store format reduserer antall fuger, og er med på å gi utegulvet et rent uttrykk.

Produkter med såkalt minimumsfas har redusert fugebredde. I den grad det samler seg jord som kan gi grobunn for ugress, er det nettopp i fugene. Smale fuger er mindre vedlikehold!

Bruk betong som fundament for tregjerder. Når du løfter treverket opp fra bakken varer det lenger. Betongen vil også danne en solid barriere mellom hagen din og utsiden, og redusere faren for at ugress kryper derfra og inn til deg.

Aktiv overflate er en overflatebehandling vi i Multiblokk presenterte for en tid siden. Aktiv overflate gir renere overflater, renere luft og renere miljø.